Definita cuvantului tachelaj
TACHELÁJ s. n. 1. (mar.) ansamblu de elemente la bord pentru manevrarea velelor și a greutăților. 2. (tehn.) ansamblul operațiilor de manevrare și de deplasare a obiectelor grele cu ajutorul unor dispozitive manuale simple. (< germ. Takelage, rus. takelaj)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tachelaj
BRIGANDÁJ, brigandaje, s. n. (Franțuzism) Tâlhărie la drumul mare. – Din fr. brigandage. Vezi definitia »
ATELÁJ s.n. 1. Pereche de animale de tracțiune înhămate cu harnașamentul necesar. ♦ Fel de a înhăma animalele de tracțiune. 2. Echipamentul de legătură dintre două vehicule. [< fr. attelage]. Vezi definitia »
CLEIONÁJ s. n. construcție din împletitură de nuiele pe pari de lemn cu care se consolidează o coastă de deal, un taluz. (< fr. clayonnage) Vezi definitia »
CONVOIÁJ s. n. 1. (mil.) dirijare de avioane noi pe teatrele de operații. 2. escortare a unui convoi de nave. (< fr. convoyage) Vezi definitia »
DEMARÁJ, demaraje, s. n. 1. Demarare. 2. Dezlegare a odgoanelor unei corăbii (în vederea plecării). 3. Început al unei activități. 4. Fig. (Sport) Avânt, forță, viteză cu care se pornește într-o cursă, într-o întrecere etc. – Din fr. démarrage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z