Definita cuvantului tangon
TANGÓN s. n. (mar.) 1. drug de lemn orizontal, sprijinit cu un capăt de bordajul navei și susținut de o balansină, la ancorarea bărcilor și pe care marinarii pot coborî în bărci. 2. bară rotundă, cu un cârlig la capăt, destinată să întindă colțul velei din proră, când barca are vânt din pupă. (< fr., sp. tangon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tangon
ipodiácon (ipodiáconi), s. m. – Diacon adjunct. Gr. ὑποδιάϰονος (DAR; Gáldi 200). Sec. XVIII. Vezi definitia »
CRESÓN s.n. Plantă erbacee din familia cruciferelor, cu flori albe, mici și cu frunze comestibile; (pop.) hreniță. [< fr. cresson]. Vezi definitia »
hohón, -ă, adj. (reg.) pustiu, -e. Vezi definitia »
OXIMORÓN s.n. Procedeu stilistic care constă în a uni două cuvinte în aparență contradictorii (de ex. tăcere elocventă) pentru a da expresiei un caracter neașteptat. [Pl. -one. / < fr. oxymoron, cf. oxys – deștept, moros – prost]. Vezi definitia »
ARON [arŏ], Raymond (1905-1983), filozof, sociolog și publicist francez. Prov. univ la Sorbona și la Collége de France. A criticat interpretarea marxistă a istoriei („Fillozofia critică a istoriei”), fiind unul dintre creatorii concepției tehnocratice a „societății industriale”, în care predomină știința și tehnica, sistemele de organizare și gestiune și se reduce rolul ideologiei („Opiul intelectualilor”, „18 lecții despre societatea industrială”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z