Definita cuvantului tatuaj
TATUÁJ s. f. 1. tatuare; desen rămas pe piele după tatuare. 2. marcare a animalelor cu semne imprimate în piele, pentru recunoaștere și identificare. (< fr. tatouage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tatuaj
FILÁJ s. n. 1. efect de clipire, datorat unei viteze prea mici a obturatorului aparatului de proiecție cinematografică. 2. (fig.) urmărire discretă (a cuiva). (< fr. filage) Vezi definitia »
MESÁJ s. n. 1. informație, comunicare; știre, veste. ◊ comunicare telefonică la biroul poștal, care este transmisă destinatarului pe cale poștală. 2. comunicare oficială adresată de șeful statului către armată, către popor etc. ◊ formă de comunicare larg uzitată la nivelul șefilor de state și de guverne, prin care se exprimă puncte de vedere sau propuneri privind soluționarea unor probleme importante și de actualitate ale relațiilor internaționale. 3. încărcătura de idei și de sentimente, de semnificații și de atitudini a unei opere de artă. 4. ~ genetic = cantitatea de informații din moleculele acidului ribonucleic ale unui organism. 5. (cib.) lot de informații formând un tot inteligibil sau exploatabil și transmis deodată. (< fr. message) Vezi definitia »
DECALÁJ, decalaje, s. n. Distanțare în spațiu a două obiecte în raport cu poziția inițială a unuia față de celălalt; distanțare în timp a două sau mai multe fapte sau evenimente. ♦ Fig. Dezacord, nepotrivire între situații, concepții, evenimente sau fapte. – Din fr. décalage. Vezi definitia »
Aliaj folosit in stomatologie, cu urmatoarea compozitie: Co: 35-65, Cr: nu mai putin de 25, Ni: 0-30, Mo: nu mai putin de 4. Temperatura de topire: 1500 grade C.Se foloseste pentru proteze scheletate si rar pentru lucrari protetice fixe. Vezi definitia »
ESEIÁJ s. n. încercare; probă. ◊ (av.) testare a unui avion în zbor. (< fr. essayage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z