Definita cuvantului tepală
TEPÁLĂ s. f. fiecare dintre piesele florale de același fel care intră în compunerea periantului la numeroase monocotiledonate. (< fr. tépale)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tepală
HIDROVITAMÍNĂ s.f. Vitamină solubilă în apă. [Cf. fr. hydrovitamine]. Vezi definitia »
INTELECTRÓNICĂ s.f. Disciplină științifică având ca scop combinarea inteligenței umane cu posibilitățile oferite de mașinile electronice de calcul. [Cf. engl. intellectronics]. Vezi definitia »
CALÍPTRĂ s. f. 1. țesut protector care acoperă vârful radicetei; piloriză. 2. (la licheni și mușchi) parte a arhegonului în care se formează sporii. (< fr. calyptre, gr. kalyptra) Vezi definitia »
gárdină (-ne), s. f. – Șănțuleț la doagele unui butoi în care se fixează fundul sau capacul. Origine obscură. După Tiktin și DAR, din germ. Gargel, Gergel (REW 3568), dar der. nu este clară. Scriban se gîndește la o der. de la gard.Der. gărdina, vb. (a face gardine de butoi); gărdinar, s. m. (unealtă de dogărie pentru făcut gardine); desgărdina, vb. (a desface un butoi). Vezi definitia »
báră (báre), s. f. – Bucată lungă de lemn sau de metal. Fr. barre. La unele jocuri de copii, se aude cu fonetismul fr., bar.Der. bara, vb. (a închide, a împiedica, a intercepta), pe baza fr. barrer; baraj, s. n. (stăvilar, zăgaz), din fr. barrage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z