Definita cuvantului teurgie
TEURGÍE s. f. 1. (ant.) operație magică, proprie ermetismului elenistic, în care se presupunea că se poate stabili un contact cu divinitatea sau cu forțele demonice printr-o evocare. ◊ (în fil. neoplatoniciană) arta de a face ca Dumnezeu să coboare în suflet, creând astfel o stare extatică. 2. gen de magie prin care se pretinde punerea în contact cu divinitatea binefăcătoare; magie albă. 3. știința miracolelor; pretinsă artă de a face minuni. (< fr. théurgie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu teurgie
POLITICOLOGÍE s.f. (Rar) Politologie. [Gen. -iei. / < fr. politicologie, cf. germ. Politikologie]. Vezi definitia »
HIPERCHILÍE s. f. creștere a secreției gastrice. (< fr. hyperchylie) Vezi definitia »
SEXOLOGÍE s. f. studiul științific al sexualității și al problemelor sale psihofiziologice. (< fr. sexologie) Vezi definitia »
INSTRÚCȚIE s. f. 1. ansamblu de cunoștințe predate sau căpătate prin studiu organizat; învățătură, învățământ. 2. pregătire a ostașilor în vederea însușirii teoriei și practicii militare. 3. (jur.) fază procedurală în desfășurarea proceselor constând în adunarea și cercetarea probelor. ♦ judecător de ~ = (în unele țări) magistrat care cercetează cauzele penale. (< fr. instruction, lat. instructio) Vezi definitia »
TOXINOTERAPÍE s. f. tratament cu ajutorul unor toxine. (< fr. toxinothérapie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z