Definita cuvantului transverter
TRANSVERTÉR s. n. aparat auxiliar servind pentru translația radiocomunicației bilaterale dintr-o gamă în alta. (< engl. transverter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu transverter
ADENAUER, Konrad (1876-1967), om politic german. Președinte al Partidului Uniunea Creștin-Democrată (1946-1966); cancelar federal (1949-1963) și ministru al Afacerilor Externe (1951-1955) al R.F.G. A condus opera de reconstrucție și integrare a Germaniei Federale în sistemul de alianțe ce o legau de Europa Occidentală. Vezi definitia »
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère. Vezi definitia »
PREZBÍTER, prezbiteri, s. m. Titlu (onorific) pentru o persoană care face parte din cinul1 (2) bisericesc; spec. preot. – Din ngr. presbytos, fr. presbytère. Vezi definitia »
CRIOCAUTÉR s.n. (Med.) Instrument pentru cauterizare cu ajutorul temperaturilor joase. [Pron. cri-o-ca-u-. / < fr. cryocautère]. Vezi definitia »
AZÉR, -Ă adj., s. m. f. azerbaidjan. (< fr. azér) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z