Definita cuvantului tubaj
TUBÁJ s. n. introducere în stomac sau alt organ cavitar, pe cale bucală, a unui tub de cauciuc în scop explorator sau terapeutic. ♦ ~ laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. (< fr. tubage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tubaj
INSTRUCTÁJ, instructaje, s. n. Îndrumare, instruire, pregătire dată unei persoane sau unui colectiv în vederea desfășurării unei activități; totalitatea îndrumărilor date prin această instruire. – Din rus. instruktaj. Vezi definitia »
PONTÁJ, pontaje, s. n. Operație prin care se înregistrează prezența muncitorilor la locul de muncă, cantitatea produselor efectuate într-un anumit interval de timp sau timpul folosit pentru efectuarea unei lucrări, în vederea calculării salariului sau a plății; pontare1. – Din fr. pointage. Vezi definitia »
GRIPÁJ, gripaje, s. n. V. gripare. – Din fr. grippage. Vezi definitia »
FORMÁJ s.n. (Tehn.) Acțiunea de a forma, de a da formă unui obiect manufacturat; formare. [Cf. fr. formage]. Vezi definitia »
SUBETÁJ, subetaje, s. n. Strat sau succesiune de straturi care se caracterizează prin individualitate petrografică și paleontologică, alcătuind o subdiviziune a unui etaj geologic. – Sub1- + etaj (după fr. sous-étage). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z