Definita cuvantului tubuliflor
TUBULIFLÓR, -Ă adj., s. f. (plantă erbacee) cu corola gamopetală, având formă cilindrică sau de pâlnie. (< fr. tubuliflore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tubuliflor
MÚCOR s.m. Ciupercă microscopică care se prezintă ca o pâslă de filamente și care ajută puternic procesul de fermentație. [< fr. mucor, cf. lat. mucor – ciupercă]. Vezi definitia »
ÎNJUNGHIETÓR, -OÁRE, înjunghietori, -oare, adj., subst. 1. Adj. Care înjunghie, ucide, omoară, sacrifică; (pop.) junghietor. ♦ Care produce junghiuri. 2. S. m. Persoană care înjunghie animale; (pop.) junghietor. 3. S. n. Altar pe care se face sacrificarea; (pop.) junghietor. [Pr.: -ghi-e-] – Înjunghia + suf. -tor. Vezi definitia »
COMPENSATÓR, -OÁRE, compensatori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care compensează; compensatoriu. ♦ (Despre aparate, dispozitive, sau mărimi) Care compensează un anumit efect în vederea menținerii unui anumit regim. 2. S. n. Aparat, dispozitiv sau sistem cu care se efectuează o compensare sau se realizează o echilibrare. – Din fr. compensateur. Vezi definitia »
LITERATÓR s.m. (Liv.) Scriitor. [< fr. littérateur]. Vezi definitia »
SUMATÓR, sumatoare, s. n. Dispozitiv al calculatoarelor care poate efectua operațiile de adunare și de scădere. – Din fr. sommateur (după sumă). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z