Definita cuvantului valdez
VALDÉZ s. m. membru al unei secte fondate la sfârșitul sec. XII de Pierre Valdais, care propovăduia o lume bazată pe preceptul sărăciei și refuza să accepte misa, credința în transsubstanțiere, ideea purgatoriului, cultul sfinților etc. (< it. valdese)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu valdez
LAPIÉZ s.n. (Geol.) Șanț adânc format prin acțiunea de dizolvare și de eroziune a apelor în terenuri calcaroase. [Pron. -pi-ez. / < fr. lapiaz, lapié]. Vezi definitia »
PARANTÉZ s.n. v. paranteză. Vezi definitia »
FINLANDÉZ, -Ă, finlandezi, -e, adj. Care aparține Finlandei sau populației ei, privitor la Finlanda; (substantivat, f.) limba vorbită în Finlanda; (s. m. și f.) persoană care face parte din populația de bază a Finlandei sau care este originară de acolo. Vezi definitia »
JAPONÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Japonia. II. adj. referitor la Japonia sau la populația ei. ♦ arta ~ă = artă dezvoltată în Japonia, prezentând influențe chineze și coreene, caracterizată prin construcții arhitecturale religioase (pagode) și civile (palate) din lemn, cu acoperișul curbat, cu sculpturi în lemn, bronz sau piatră și cu picturi de un mare rafinament. ◊ (s. f.) limbă vorbită în Japonia. III. s. f. chiflă împletită. (< fr. japonais) Vezi definitia »
ANTIBURGHÉZ, -Ă adj. Împotriva burgheziei. [< anti- + burghez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z