Definita cuvantului vaporizator
VAPORIZATÓR s. n. 1. aparat, instalație în care se efectuează vaporizarea unor soluții, în scopul concentrării sau al distilării acestora. 2. pulverizator. 3. (mar.) boiler din instalația de distilare a apei de mare la bordul navei; evaporator. (< fr. vaporisateur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu vaporizator
PRESURIZATÓR, presurizatoare, s. n. Instalație de presurizare. – Presuriza + suf. -tor. Vezi definitia »
puietór, -oáre, adj., s.f. (înv.) 1. (adj.; despre animale) care umblă după împerechere, după pui; care se puiește. 2. (s.f.) cloșcă. Vezi definitia »
HIDROMETEÓR s. m. meteor apos produs prin condensarea sau înghețarea vaporilor de apă din atmosferă. (< fr. hydrométéore, germ. Hydrometeor) Vezi definitia »
VALUATÓR s. m. cel care evaluează, care estimează, cel care face un deviz. (< engl. valuator) Vezi definitia »
SEMICONDUCTÓR, -OÁRE, semiconductori, -oare, s. n., adj. 1. S. n. Material a cărui conductibilitate electrică este mai slabă decât cea a conductoarelor (metalelor) și mai bună decât cea a izolatoarelor. ♦ P. ext. Component electronic activ. 2. Adj. (Despre materiale) Care are o rezistență electrică relativ mare în raport cu aceea a metalelor, dar mai mică în raport cu aceea a materialelor izolante; cu însușiri de semiconductor (1); (despre dispozitive) bazat pe utilizarea semiconductoarelor. – Din fr. semi-conducteur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z