Definita cuvantului nisetru
NISÉTRU, nisetri, s. m. Pește mare, răpitor, cu corpul alungit și îndesat, având pe laturi și pe spate plăci cornoase, cu capul mic și botul scurt, lat și rotunjit, prețuit pentru carnea și pentru icrele lui (negre). (Acipenser güldenstaedti). – Din bg. nesetăr, esetăr.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nisetru
OLEOMÉTRU s. n. 1. areometru pentru măsurarea densității uleiurilor. 2. instrument cu care se dozează uleiurile și grăsimile din semințe. (< fr. oléomètre) Vezi definitia »
INCASTRU, incastre, s.n. Nume dat găurilor de incastrare a două corpuri solide (tehn.) (vezi MONOVERB CU INCASTRU , definiție dată de Laura Gellner in 13 Jun 2005, în DEX.) Vezi definitia »
SALINOMÉTRU, salinometre, s. n. Instrument folosit pentru determinarea concentrației soluțiilor de sare. – Din fr. salinomètre. Vezi definitia »
CATETOMÉTRU, catetometre, s. n. Instrument pentru măsurarea cu precizie a diferențelor de înălțime. – Din fr. cathétomètre. Vezi definitia »
MÁCRU2, -Ă adj. (despre vite sau despre oameni și părți ale corpului lor) fără carne, slab. ♦ carne ~ă = carne slabă, fără grăsime și fără oase. (< lat. macer, -cra) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z