Definita cuvantului gavaon
gavaón (-ni), s. m. – Țigan. – Var. găvăun. De la numele propriu Gabaón (Bogrea, I, Congres filologic român, 55; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 174).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu gavaon
VIBRAFÓN, vibrafoane, s. n. Instrument muzical de percuție asemănător cu xilofonul, în care sunetele produse de niște lame metalice sunt prelungite cu ajutorul unor tuburi de rezonanță. – Din fr. vibraphone. Vezi definitia »
FANTASTRÓN s. n. circuit electronic pentru formare de impulsii cu frontul liniar variabil, acționat de impulsii aplicate din exterior. (< fr. phantastron) Vezi definitia »
COTÓN s.n. (Fir de) bumbac. [< fr. coton, ar. qoton]. Vezi definitia »
TAMPÓN s. n. 1. bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. accesoriu de birou, dintr-o placă recurbată pe care se așază hârtie sugativă. 4. substanță pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. 5. (inform.) dispozitiv destinat a izola un lanț de tehnici situat în aval de particularitățile unui lanț în amonte. 6. (fig.) ceea ce amortizează șocuri, împiedică ciocniri. ♦ zonă ~ = zonă de protecție dintre două state menită a împiedica conflictele directe. (< fr. tampon) Vezi definitia »
TURBIÓN s.n. (Franțuzism) Vârtej (de apă sau de aer). [Pron. -bi-on, pl. -onuri, -oane. / < fr. tourbillon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z