Definita cuvantului cognomen
cognómen (lat.) s. n., pl. cognómina

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu cognomen
ambigén2 s. n. Vezi definitia »
GOBLÉN, goblenuri, s. n. Tapiserie, broderie sau țesătură artistică făcută din fire colorate, reprezentând o imagine plastică. – Din fr. [manufacture des] Gobelins (n. pr.). Vezi definitia »
BETHELEN (IKTÁRI), familie de nobili maghiari din Transilvania. Mai important: Gabriel B., principe al Transilvaniei (1613-1629). A dus o politică de independență față de Habsburgi și față de Poartă Otomană, iar prin inițiativele sale din domeniul economic, administrativ, militar și cultural a reușit să facă din Transilvania un factor al politicii europene. A participat la Războiul de 30 de Ani de partea puterilor protestante. Vezi definitia »
ALLEN [ælən], Woody, dramaturg, scenarist, regizor și actor de teatru și cinema american. Comedii cinematografice și de mare originalitate în care semnează scenariul și regia, înterpretînd și rolul principal („Adormitul”, „Annie Hall”, „Manhattan”, „Trandafirul purpuriu din Cairo”). Vezi definitia »
FENOMÉN1 s. n. 1. manifestarea exterioară a esenței lucrurilor și proceselor. 2. proces, transformare, evoluție din natură și din societate. 3. ceea ce surprinde prin noutatea sau raritatea sa; lucru, întâmplare, ființă extraordinară. (< fr. phénomène, gr. phainomenon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z