Definita cuvantului măzăluire
MĂZĂLUÍRE s. f. v. măzălui. [DAR]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu măzăluire
PREAPRÍNDERE s. f. aprindere prematură a combustibilului în cilindrii unui motor cu ardere internă. (< pre- + aprindere) Vezi definitia »
PEDALIZÁRE, pedalizări, s. f. Procedeu de amplificare și de reducere a sonorității sunetelor produse la pian; prin folosirea pedalelor acestuia. – Din pedală. Vezi definitia »
STÁRE, stări, s. f. 1. Situație în care se află cineva sau ceva; mod, fel, chip în care se prezintă cineva sau ceva. ◊ Expr. A fi în stare (să...) = a putea, a fi capabil să... (Rar) Faptul de a sta într-un anumit fel; poziție a corpului; postură. ◊ Expr. (Pop.) A nu avea stare sau a nu-l mai prinde starea = a nu avea astâmpăr, a nu avea odihnă. Spec. Situație a unui corp sau a unui sistem determinată de structura sa, de condițiile exterioare etc. și definită prin anumite mărimi sau parametri. 2. Fel în care se simte cineva (din punct de vedere fizic sau moral), dispoziție în care se află cineva. 3. Situație materială (bună); avere. ◊ Loc. adj. Cu stare = bogat, înstărit. 4. (Înv.) Categorie, grup sau pătură socială. ♦ Grad, ierarhie, treaptă socială. – V. sta. Vezi definitia »
DISTILÁRE, distilări, s. f. Acțiunea de a distila.V. distila. Vezi definitia »
GENERALIZÁRE s. f. acțiunea de a (se) generaliza. ◊ operație logică prin care se trece de la particular la general, extrăgându-se caracterele comune esențiale ale unor obiecte asemănătoare. (< generaliza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z