Definita cuvantului nimiez
nimiéz s. f. invar.

Sursa: DMLR
Cuvinte ce rimeaza cu nimiez
BURGHÉZ, -Ă adj. Făcut de burghezie, al burgheziei. // s.m. și f. 1. (În orânduirea feudală) Locuitor al unui oraș medieval (burg); orășean, târgoveț. 2. Persoană care face parte din clasa burgheză, din burghezie; capitalist. [Cf. fr. bourgeois, it. borghese]. Vezi definitia »
OLANDÉZ, -Ă, olandezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Olandei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Olandei sau populației ei, privitor la Olanda sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba olandeză. 3. S. f. Numele unei figuri de patinaj. 4. S. f. Rasă de vaci creată în Olanda și crescută pentru producția de lapte. – Olanda (n. pr.) + suf. -ez. Cf. it. olandese, fr. hollandais. Vezi definitia »
DEZ- v. des1-. Vezi definitia »
priméz, primézuri și priméze, s.n. (reg.) 1. perete care desparte două încăperi. 2. îngrăditură, scândură, bârnă, par, drug care desparte un spațiu în două sau care se pune în grajd între vite, stănog. 3. (în forma: primiez) cartilaj care desparte cele două fose nazale. 4. cercevea în formă de cruce care desparte fereastra în mai multe ochiuri. 5. perdea de pădure care se află între două poieni. 6. proptea de lemn cu care se blochează ușa sau poarta. 7. întăritură făcută în malul unui râu, pentru a-l consolida. 8. proeminență într-un lemn cioplit. Vezi definitia »
PRAGHÉZ, -Ă, praghezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Praga. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Praga. – Praga (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z