Definita cuvantului necitit
NECITÍT adj. v. TĂIA (I. 1.). A despărți, a separa ceva în bucăți cu ajutorul unui obiect tăios sau prin diferite procedee fizice și chimice; a diviza, a scinda, a despica, a fragmenta, a îmbucătăți. ◊ Expr. A-și tăia (singur) craca (sau creanga) de sub picioare = a-și primejdui situația printr-o acțiune negândită. A tăia nodul gordian = a găsi soluția unei probleme grele, a rezolva, a clarifica o situație încurcată. Poți să tai lemne pe dânsul, se spune despre cineva care doarme adânc. ♦ Spec. A desprinde, a desface filele unei cărți necitite, unite la margini. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu necitit
PRIMOGÉNIT s.m. (Liv.) Primul născut dintre mai mulți copii ai aceleiași familii; primogenitură. [Cf. it. primogenito, lat. primogenitus]. Vezi definitia »
DISCRÉDIT s. n. (Rar) Pierdere sau micșorare a prestigiului, a considerației, a influenței, a încrederii de care se bucură cineva sau ceva. – Din fr. discrédit. Vezi definitia »
PÂRLÍT1 s. n. Faptul de a (se) pârli; pârlire. – V. pârli. Vezi definitia »
perperít s.n. (înv.) impozit pe vii și pe vin, care se plătea în perperi. Vezi definitia »
LEUCÍT s.n. 1. Mineral din grupa silicaților, conținând aluminiu și potasiu, care se găsește în unele roci eruptive. 2. Corpuscul din citoplasma celulelor vegetale. [< fr. leucite, cf. gr. leukos – alb]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z