Definita cuvantului lavră
lávră (lávre), s. f.1. Comunitate sau mănăstire de călugări de rit oriental, care trăiesc în chilii individuale. – 2. Adunare zgomotoasă, hărmălaie, harababură. Ngr. λαύρα, parțial prin intermediul sl. (bg., rus., sb.) lavra (Tiktin; DAR; cf. Vasmer, Gr., 38). Sensul al doilea se datorează unei confuzii cu havră.Der. lavriot, s. m. (călugăr care aparține la o lavră).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu lavră
PLACÁRDĂ, placarde, s. f. Bucată de carton, de lemn etc. pe care este scrisă o lozincă, o înștiințare etc.; pancartă, placat1. – Din fr. placard. Vezi definitia »
PÚPĂ1 / PUPĂ2 – 2 definitii care au fost sterse (presupun de [gall]) si nu inteleg de ce. Chiar daca ele se mai gasesc si in DEX'98, au legatura cu cuvantul NÍMFĂ, si in final, cand se va trece la rezolvarea in intregime a DN-ului, oricum vor trebui introduse. Sau... ar putea ramane pe dinafara, pentru ca in DN-ul meu ele ar fi putut ramane bifate ca fiind rezolvate. [Laura]. Vezi definitia »
CIUBOȚÍCĂ, ciuboțele, s. f. 1. (Reg.) Cizmuliță sau gheată de damă. 2. Compuse: ciuboțica-cucului = plantă erbacee cu frunze ovale dispuse în rozete și păroase pe partea inferioară, cu flori galbene și cu fructul o capsulă (Primula officinalis); ciuboțica-ursului = plantă erbacee cu frunze lobate și cu flori purpurii (Cortusa matthioli). [Var.: cioboțícă s. f.] – Ciubotă + suf. -ică. Vezi definitia »
PRÁȘĂ, prașe, s. f. (Pop.) Prășit1. – Din prăși (derivat regresiv). Vezi definitia »
BRÍDĂ s.f. 1. Gaică de stofă, de ață etc. prin care se trece cordonul. 2. Piesă metalică care leagă arcurile de osii. ♦ Coroană metalică servind la îmbinarea tuburilor. 3. Mănunchi de fibre conjunctive, format în organism ca urmare a unui proces inflamator. V. aderență. [< fr. bride]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z