Definita cuvantului leuștean
leușteán (-éni), s. m. – Plantă umbeliferă, Levisticum officinale. Origine îndoielnică. Provine fără îndoială din lat. ligusticum, poate prin intermediul mag. léstván, léstyán (Cihac, II, 511; Scriban; Gáldi, Dict., 179); dar fonetismul nu e clar. Poate a influențat în rom. prezența ngr. λιγοστεύω.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu leuștean
ALOXÁN s. n. produs de oxidare a acidului uric cu acțiune distructivă asupra celulelor pancreatice. (< fr. aloxan) Vezi definitia »
TRANSAMERICÁN, -Ă adj. Care traversează America. [Cf. fr. transaméricain]. Vezi definitia »
FILIGRÁN s.n. 1. Lucrătură artistică de aurărie sau argintărie, formată din fire subțiri întrețesute și având aspect de broderie fină. 2. Desen de fond, transparent, imprimat pe hârtie (mai ales pe monede de hârtie, pe timbre etc.). Var. filigrană s.f. / < fr. filigrane, it. filigrana]. Vezi definitia »
TÂRNĂVEÁN, -Ă, târnăvéni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care locuiește în regiunea Târnavelor sau este originară din această regiune. (Târnava (n.pr.) + suf. -ean) Vezi definitia »
SUD-AMERICÁN, -Ă, sud-americani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din una dintre populațiile de bază ale țărilor din America de Sud sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Americii de Sud sau privitor la America de Sud sau la populația ei. – Din fr. sud-américan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z