Definita cuvantului prion
PRION, prioni, s.m. 1. Particule infecțioase de natură proteică, lipsite de orice tip de acid nucleic, care cauzează un grup de boli neurodegenerative ale omului și animalelor, numite boli prionice (encefalopatii spongiforme transmisibile): boala Creutzfeld-Jacob (la om), encefalopatia spongiformă bovină (boala vacilor nebune), scrapia (la oi și capre) etc.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu prion
CRUPÓN, crupoane, s. n. 1. Partea din mijloc a unei piei de tăbăcărie, mai groasă și mai rezistentă, cuprinsă între coadă și gât. 2. Placă de cauciuc din care se taie pentru încălțăminte. – Din fr. croupon. Vezi definitia »
BALÓN1 s.n. 1. Vehicul aerian constând dintr-un corp sferic, care se umple cu un gaz mai ușor decât aerul pentru a se menține în atmosferă. ◊ (Fam.) A lua (pe cineva) în balon = a face glume pe seama cuiva. ♦ Bășică de cauciuc foarte subțire, asemănătoare unei mingi, cu care se joacă copiii. 2. Vas, în general de formă sferică, folosit pentru anumite operații chimice. ◊ Balon de săpun = bășică suflată din clăbuci de săpun. 3. Minge (de fotbal, de baschet etc.). [Pl. -oane. / < fr. ballon]. Vezi definitia »
FOTOFÓN s. n. instalație în fotofonie. (< fr. photophone) Vezi definitia »
MAGNETRÓN, magnetroane, s. n. Tub electronic (folosit în special ca generator de oscilații de înaltă frecvență) în care intensitatea curentului de electroni este comandată printr-un câmp magnetic exterior. – Din fr. magnétron. Vezi definitia »
REVELIÓN, revelioane, s. n. Noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie, în care se sărbătorește Anul Nou; petrecere care are loc în această noapte. [Pr.: -li-on.Var.: reveión s. n.] – Din fr. réveillon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z