Definita cuvantului newton
NEWTON, newtoni, s. m. Unitate de măsură pentru forță în sistemul de unități metru-kilogram-secundă, egală cu forța care imprimă unui corp de 1 kg o accelerație de 1 m pe secundă la pătrat1) vezi nota. [Pr.: nĩúton] – Din fr. newton, germ. Newton.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu newton
qxBjON <a href=„http://sjologsbxizv.com/”>sjologsbxizv</a>, [url=http://bduxztbfpdit.com/]bduxztbfpdit[/url], [link=http://yjjqaazpqqts.com/]yjjqaazpqqts[/link], http://ymbqpwpdanat.com/ Vezi definitia »
MARATÓN s. n. 1. întrecere atletică la alergare, de 42,195 km. 2. (fig.) ședință prelungită de negocieri lungi și dificile, de dezbateri laborioase; (p. ext.) partidă (de șah etc.) prelungită. (< fr. marathon) Vezi definitia »
MACMAHÓN, macmahoane, s. n. (Înv.) Șpriț1. – Din n. pr. Mac Mahon. Vezi definitia »
PORTAVIÓN, portavioane, s. n. Navă de luptă de mare tonaj, construită special pentru a permite gararea, decolarea și aterizarea avioanelor. [Pr.: -vi-on] – Din fr. porte-avions. Vezi definitia »
BETÓN s.n. Amestec de pietriș, nisip, ciment (sau alt liant) și apă, care se transformă într-o masă rezistentă prin întărire și este folosit ca material de construcție. [Pl. -onuri, -oane. / < fr. béton]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z