Definita cuvantului nicovală
NICOVÁLĂ, nicovale, s. f. 1. Unealtă de oțel sau de fontă folosită în atelierele de forjă pentru sprijinirea pieselor de metal supuse prelucrării, în operațiile de deformare plastică prin batere cu ciocanul; ilău. ♦ Unealtă de oțel pe care se bate tăișul coasei. 2. Unul dintre cele patru oscioare ale urechii medii, de formă asemănătoare cu cea a unei nicovale (1). – Din sl. nakovalo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nicovală
TRIOLEÍNĂ s. f. substanță lichidă, unt și grăsimi vegetale, triester al acidului oleic cu glicerina. (< fr. trioléine) Vezi definitia »
curviștină, curviștine s. f. v. curvă (1., 2., 3.) Vezi definitia »
STENÓPĂ s.f. Deschidere circulară foarte mică, care înlocuiește obiectivul la o cameră obscură. [< fr. sténope]. Vezi definitia »
TRICHINÓZĂ, trichinoze, s. f. Boală parazitară pricinuită de trichină omului sau unor animale, caracterizată prin dureri musculare, febră și tulburări digestive. – Din fr. trichinose. Vezi definitia »
PROCEDÚRĂ s. f. 1. manieră de a proceda juridic; serie de formalități după care se realizează justiția; actele într-o instanță judecătorească. 2. ramură a dreptului care studiază procedura (1). 3. metodă în medicină, psihologie, sociometrie etc. 4. (inform.) metodă de rezolvare a unei probleme, defalcată în etape succesive; funcție executată de un subprogram, parte din sintaxa limbajelor evoluate. (< fr. procédure, lat. procedura) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z