Definita cuvantului nigerian
NIGERIÁN, -Ă, nigerieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Nigeriei sau este originară de acolo; (la m. pl.) popor, națiune care locuiește în Nigeria. 2. Adj. Care aparține Nigeriei sau nigerienilor (1), privitor la Nigeria sau la nigerieni. [Pr.: -ri-an] – Nigeria (n. pr.) + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nigerian
BIKINIÁN, -Ă, bikinieni, -e, s. m. și f. adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în atolul Bikini. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din atolul Bikini. [Pr.: -ni-an] – Din engl. bikinian. Vezi definitia »
MOJDREÁN, mojdreni, s. m. Arbore sau arbust cu frunze compuse, cu flori albe, mirositoare, a cărui coajă se folosește la vopsit; urm (Fraxinus ornus). – Din bg. măždrĕan. Vezi definitia »
TRAGEDIÁN, -Ă s.m. și f. Actor de tragedie. [Pron. -di-an. / cf. fr. tragédien]. Vezi definitia »
HERTZIÁN, -Ă, hertzieni, -e, adj. Referitor la undele electromagnetice radio. ◊ Undă (sau rază) hertziană = undă electromagnetică prin care se fac transmisiile radiofonice. Cablu hertzian = sistem de transmisie a mesajelor prin unde hertziene. [Pr.: -ți-an] – Din fr. hertzien. Vezi definitia »
OPIOMÁN, -Ă adj., s.m. și f. (Persoană) care abuzează de opiu. [< fr. opiomane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z