Definita cuvantului merchez
merchéz (merchézuri), s. n. – Vicleșug, șiretlic, truc. Tc. merkez „centru” (Șeineanu, II, 256; Loebel 63; Lokotsch 1423).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu merchez
CONGOLÉZ, -Ă, congolezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Locuitor al Congoului.; 2. Adj. Care aparține Congoului sau populației lui, referitor la Congo sau la populația lui. – Din Congo (n. pr.). Cf. fr. congolais. Vezi definitia »
guyanéz (referitor la Guyana) adj. m., s. m., pl. guyanézi; adj. f., s. f. guyanéză, pl. guyanéze Vezi definitia »
BURGHÉZ, -Ă, burghezi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Creat de burghezie, referitor la burghezie, propriu acesteia, purtând caracterul ei; care face parte din burghezie. 2. S. m. și f. Persoană care aparține burgheziei; ◊ Mic-burghez: a) persoană care face parte din mica burghezie; b) fig. persoană cu vederi înguste; filistin. 3. (În orânduirea feudală) Orășean, târgoveț. [Pl. și: burgheji] – Din it. borghese. Vezi definitia »
ECOSÉZ adj.invar. (Despre țesături) Care este țesut cu un model în carouri mari, de obicei în culori vii și variate. [< fr. écossais – scoțian]. Vezi definitia »
HUHURÉZ, huhurezi, s. m. Numele a două păsări răpitoare de noapte, asemănătoare cu bufnița, fără smocuri de pene pe cap, care scot un strigăt caracteristic și trăiesc în scorburi de copaci; ciuhurez (Strix aluco și urelensis).Expr. A sta ca un huhurez (sau ca huhurezul) = a sta singur, părăsit. A se scula ca huhurezii = a se scula foarte devreme dimineața. [Var.: (reg.) huréz s. m.] – Huhura + suf. -ez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z