Definita cuvantului ecolot
ECOLÓT, ecoloturi, s. n. Sondă (5) (electronică) care emite impulsuri sonore în vederea ecolocației. – Din germ. Echolot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ecolot
CHARCOT [șarcó], 1. Jean Baptiste C. (1867-1936), explorator polar și oceanograf francez. Între 1903 și 1905 a atins țărmurile occidentale ale Țării lui Graham, iar între 1908 și 1910 a cercetat M. Bellingshausen și a descoperit ins. care îi poartă numele. 2. Ins. în E M. Bellingshausen, în apropierea Antarcticii, în Arh. Palmer; 5,62 mii km2. Relief cu alt. max. de 750 m. Legată printr-un ghețar de șelf peste str. Wilkins cu Țara Alexandru I. Vezi definitia »
SABÓT, saboți, s. m. 1. (Mai ales la pl.) Încălțăminte făcută dintr-o bucată de lemn scobit sau dintr-o talpă de lemn cu fețe de piele groasă. 2. Îmbrăcăminte metalică de protecție fixată la capătul unui pilon care trebuie înfipt în pământ; papuc. 3. Organ al frânei care servește la micșorarea vitezei sau la oprirea unei mașini. ♦ Dispozitiv care se montează pe o șină de cale ferată pentru a frâna sau a opri vagoanele. – Din fr. sabot. Vezi definitia »
HOMOZIGÓT s. m. organism hibrid rezultat din unirea a doi zigoți genotipic identici. (< fr. homozygote) Vezi definitia »
CULÓT s. n. piesă izolantă montată la partea de jos a unui tub electronic, în care sunt fixate piciorușele conectate la electrozi. (< fr. culot) Vezi definitia »
CAPÓT1 s. n. 1. îmbrăcăminte femeiască de casă (lungă până la călcâie). 2. învelitoare de pânză care acoperă diferite instrumente și aparate pe puntea unei nave. (< fr. capot) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z