Definita cuvantului opări
opări (opărésc, opărít), vb.1. A încinge, a înfierbînta. – 2. A săpuni, a dojeni. – 3. A se coace, a se inflama, a se înroși, a se spuzi pielea. – Mr. upărescu, upurescu, upărire, megl. (pupărés). Sl. (sb., slov.) opariti (Miklosich, Slaw. Elem., 34; Cihac, II, 243), cf. bg. oparjam, poparjam (› megl.), ceh. opaŕiti.Der. opăreală, s. f. (încingere; spuzeală); opăritură, s. f. (înfierbîntare).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu opări
AGERÍ, ageresc, vb. IV. Tranz. (Rar) A face pe cineva ager la minte. – Din ager. Vezi definitia »
structuri sferice care rezulta prin invaginararea locala a celulei;au o plasticitate structurala si functionala,fiind implicati in mai multe procese intracelulare,printre care si respiratia. Vezi definitia »
TRESĂRÍ vb. IV. intr. 1. A simți deodată o emoție puternică. ♦ A se trezi brusc din somn sau dintr-o stare de visare. ♦ (Despre inimă) A-și accelera bătăile din cauza unei emoții, a zvâcni. 2. (Fig.; despre sunete) A răsuna brusc. [P.i. tresár. / după fr. tressaillir]. Vezi definitia »
JĂRÍ, jăresc, vb. IV. Tranz. (Reg.) A răscoli jarul1 pentru a aprinde mai bine cărbunii; a jerui. – Din jar1. Vezi definitia »
metreáncuri s.n. pl. (reg.) lucruri sau vorbe fără rost; fleacuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z