Definita cuvantului ecuatorial
ECUATORÍÁL, -Ă, ecuatoriali, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care aparține ecuatorului, privitor la ecuator; specific, caracteristic ecuatorului. ◊ Zonă ecuatorială = zonă de circa zece grade care se întinde de o parte și de alta a ecuatorului. Coordonate ecuatoriale = sistem de coordonate pentru determinarea locului unui astru pe sfera cerească în raport cu ecuatorul ceresc. 2. S. n. Lunetă astronomică cu un mecanism care îi permite să se rotească în jurul unei axe perpendiculare pe planul ecuatorului ceresc, în scopul urmăririi unui astru. [Pr.: -cu-a-to-ri-al] – Din fr. équatorial.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ecuatorial
PIEDESTÁL s.n. Suport, picior de susținere pentru o statuie, o coloană etc. [Pron. pie-, pl. -le, -luri. / cf. fr. piédestal, it. piedestallo]. Vezi definitia »
SUBLIMINÁL, -Ă, subliminali, -e, adj. (Psih.) Care este inferior pragului conștiinței, care nu devine conștient. – Din fr. subliminal. Vezi definitia »
cal slab.iapa sclaba pintenoaga de trei picioare Vezi definitia »
ȚUCÁL, țucale, s. n. Oală de noapte. – Din ngr. tsukáli. Vezi definitia »
INTERPROFESIONÁL, -Ă, interprofesionali, -e, adj. Care interesează mai multe profesiuni. ♦ Care se bazează pe transferul de tehnici și metode între două sau mai multe profesiuni. [Pr.: -si-o-] – Inter1-+profesional (după fr. interprofessionnel). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z