Definita cuvantului pelin
pelín (-ni), s. m.1. Plantă cu frunze și flori amare (Artemisia absinthium). – 2. (S. n.) Vin preparat în stil de vermut. – Mr. pilonu, megl. pilin. Sl. pelynŭ (Miklosich, Slaw. Elem., 35; Cihac, II, 250; Conev 47), cf. bg., sb., slov., alb. pelin, pol. piołyn, rus. polin, ngr. πελίνος. – Der. împelina, vb. (a pune la macerat frunze de pelin în vin); pelinat, adj. (preparat în stil de vermut); pelinariță, s. f. (varietate de pelin, Artemisia vulgaris); peliniță, s. f. (varietate de pelin, Artemisia pontica).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu pelin
BUHARIN, Nikolai Ivanovici (1888-1938), economist și om politic sovietic. Membru al Partidului Comunist (din 1906). Lider al „comuniștilor de stînga” (1917-1918), a deținut importante funcții pe linie de partid și de stat (membru în Biroul Politic al C.C., 1924-1929), inițial colaborator al lui Stalin, la sfîrșitul deceniului 3, B. a intrat în conflict cu acesta în problema N.E.P.-ului, industrializării și colectivizării forțate. Acuzat de deviaționism de dreapta, a fost îndepărtat din conducerea partidului (1929), judecat și executat. Reabilitat post-mortem (1988). Vezi definitia »
PINGUÍN s.m. Pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb și cu mersul legănat, care stă în poziție verticală. [Pron. -gu-in. / < fr. pingouin]. Vezi definitia »
din anul 2006 cuvintele 'de' si óbicei' se vor scrie legat. din forma 'de obicei' in forma 'deobicei' Vezi definitia »
EPIGÍN, -Ă adj. (despre elemente florale) inserat deasupra ovarului. (< fr. épigyne) Vezi definitia »
MARÍN, -Ă, marini, -e, adj. Care ține de mare2, care trăiește sau crește în mare2, care este produs de acțiunea unei mări2; caracteristic mării2, de mare2. ♦ (și substantivat, f.) (Pictură) care înfățișează un peisaj de mare2. ♦ Privitor la navigația pe mare2; maritim. Hărți marine. – Din fr. marin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z