Definita cuvantului pembe
pembé adj. – Roz, trandafiriu. Tc. pembe, din per. pämbä „bumbac” (Șeineanu, II, 289; Lokotsch 1617; Ronzevalle 60), cf. pambriu și ngr. πεμπέ, sb. pembe.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu pembe
BEBÉ s.m. invar. Copil drăgălaș; (fig.) păpușă. [< fr. bébé]. Vezi definitia »
GHÉRBE s. f. pl. (Reg.) Toane. Vezi definitia »
cahlă de teracotă pentru sobe: sunt plăci și piese de colț modelate în tipare de ipsos, destinate construcției sobelor de teracotă. Se ard ca biscuit și dupa răcire se glazurează și se ard din nou. De cele mai multe ori se angobează. Dimensiuni: 23 x 25 cm, elementele de colț au o față de 23x25 cm și una de 11,5 x 25 cm. Se fabrică și cahle pentru elemente de soclu, de cornișă, ornamente etc. Vezi definitia »
fiérbe (fiérb, fiért), vb.1. A trece un lichid în stare de vapori sub acțiunea căldurii. – 2. A coace. – 3. A clocoti, a face bășici. – 4. A mișuna, a forfoti. – 5. A fermenta, a se altera. – 6. A se tulbura, a se chinui, a se neliniști. – Mr. h’erbu, h’erșu, h’ertu, megl. ierb, ierș, iert. Lat. fĕrvĕre (Pușcariu 607; Candrea-Dens., 586; REW 3265; DAR), cf. it. fervere, sp. hervir (gal. ferber), port. ferver. Der. fierbătoare, s. f. (fierbere; loc la stînă unde se fierbe laptele); fierbător, s. n. (ceaun pentru fiert); fiert, adj. (fiert; copt; deprimat; ratat); fiertoare, s. f. (fierbere); fiertură, s. f. (fel de mîncare; supă), cuvînt pe care Meyer, Alb. St., IV, 92, îl derivă în mod inutil de la un lat. *fertura; nefiert, adj. (care nu este bine fiert, crud). Cf. fierbinte. Vezi definitia »
ACHEBE, Chinua (n. 1930), scriitor nigerian de expresie engleză. Romane prezentînd dezagregarea societăților africane tradiționale în contact cu civilizația europeană („Săgeata Domnului”, „Demagogul”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z