Definita cuvantului prepanație
prepanáție (-ii), s. f.1. Permis pentru fabricarea și desfacerea alcoolului. – 2. Comerț cu băuturi alcoolice. – Var. prepenație. Germ. Propination (Candrea). În Trans.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu prepanație
PEREGRINÁȚIE s. f. peregrinare. (< fr. pérégrination, lat. peregrinatio) Vezi definitia »
STÁȚIE s. f. 1. oprire, popas. ◊ punct de oprire, staționare a vehiculelor de transport public pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, încărcarea sau descărcarea mărfurilor etc. 2. așezământ, instituție pentru efectuarea unor cercetări științifice, bazate pe observarea anumitor fenomene. ◊ punct geodezic din care se fac observații. 3. poziție, loc. ♦ ~ de benzină = punct de aprovizionare cu combustibil, ulei și apă a autovehiculelor. ◊ loc de unde se fac emisiuni radiofonice, de televiziune etc. ♦ ~ electrică = ansamblu de instalații electrice la colectarea energiei electrice de la surse, la transformarea și distribuția ei. 4. ă planetelor = poziție pe traiectoria aparentă a planetelor pe cer când acestea par nemișcate pentru un timp. ♦ ~ spațială (sau cosmică) = satelit artificial sau vehicul cosmic plasat pe o orbită în jurul Pământului, servind ca laborator sau observator extraatmosferic ori ca rampă de lansare spre alte planete. (< it. station, lat. statio) Vezi definitia »
HIPERFOLICULINÍE s. f. secreție excesivă de foliculină în organism; hiperfoliculinism. (< fr. hyperfolliculinie) Vezi definitia »
POLIRITMÍE s.f. Suprapunere de linii melodice cu structuri ritmice diferite care evoluează simultan. [Gen. -iei. / < fr. polyrythmie, cf. gr. polys – numeros, rhythmos – ritm]. Vezi definitia »
HEMATOMIELÍE s. f. hemoragie în măduva spinării. (< fr. hématomyélie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z