Definita cuvantului răcni
răcní (răcnésc, răcnít), vb. – A striga, a țipa, a rage. – Var. răgni. Sl. ryknąti (Miklosich, Slaw. Elem., 43; Cihac, II, 303), c.f. sb. riknuti.Der. răcnet, s. n. (țipăt, strigăt); răcnitură, s. f. (strigăt).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu răcni
chefní (-nésc, -ít), vb. – A lătra. Formație expresivă. Se spune mai ales despre lătratul cîinilor cînd semnalează că au dat de urma cerbului. – Der. chefnit, s.n. (lătrat). Vezi definitia »
CELLINI, Benvenuto (1500-1571), sculptor, orfevreu, gravor și scriitor italian. În plastică vădește o mare virtuozitate tehnică și înclinare spre manierism (monumentele „Perseu”, „Nimfa de la Fontainebleau” și lucrarea de orfrevărie „Solnița lui Francisc I”). Într-o renumită autobiografie și-a povestit cu vervă viața agitată („Viața lui Benvenuto Cellini, povestită de el însuși”). Vezi definitia »
devení (devín, devenít), vb. – A ajunge să fie, a se face. Traducere a fr. devenir, prin intermediul vb. veni. Vezi definitia »
A ÎNNEBUNI a da benga în cineva, a se dili, a o lua razna, a mânca ceapa ciorii, a mânca ciuperci, a-și pierde mințile, a i se pune piticul, a i se răsturna (cuiva) cloșca, a se scrânti, a se sona, a se țăcăni, a se țicni, a se ușchi. Vezi definitia »
Găureni s. invar. (er., glum.) vagin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z