Definita cuvantului verin
VERÍN s. n. v. venin.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu verin
-In generral se voloseste pentru o senzatia pe care o ai ca un obiect l-ai mai vazut sau pe o persoana ai intalnit-o anterior. Se foloseste si ca descriere a unnor stari anormale in neurologie si psihiatrie ca simptom unor afectiuni cerebrale Vezi definitia »
rechin, rechini s. m. (intl.) 1. polițist. 2. procuror. 3. recidivist lipsit de scrupule. 4. persoană cu autoritate în mediul de detenție prin vechimea sa în închisoare. Vezi definitia »
fin (fíni), s. m. – Băiat considerat în raport cu nașii săi (de botez sau de cununie). – Mr. h’il’in. Lat. *fῑlῑānus (Pușcariu 611; Philippide, II, 642; Densusianu, GS, II, 314; REW 3296; DAR), format pe baza lui fῑlius ca *patranus (› fr. parrain) pe baza lui pater, cf. alb. fijan, it. figliano „copil alăptat de doică”. Este cuvînt curent (ALR, II, 218). Cf. și lat. *filēnusprov. felen „nepot, ginere”. Nu au valoare vechile der. propuse de Lexiconul de la Buda, p. 28 (din lat. affinis) și Cihac, II, 717 (din alb.). Der. fină, s. f. (fată considerată în raport cu nașii ei); finie, s. f. (înrudire spirituală). Din rom. provin rut. fijin, fijna, fylyna (Miklosich, Wander., 15; Candrea, Elemente, 407). Vezi definitia »
in principal inseamna fatza sau gura, iar originea e probabil tiganeasca. Dar sensul principal in romana e cel de sex oral. A da muie = a i se face sex oral a lua muie = a face cuiva sex oral Evident e folosit si ca injuratura, singur sau in expresiile de mai sus. Vezi definitia »
CARMAJÍN s. n. (Reg.) Piele vopsită în roșu-închis. [Var.: carmazín s. n.] – Din magh. karmazsin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z