Definita cuvantului lingere
LÍNGERE s. f. v. LINGE. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu lingere
LECUÍRE, lecuiri, s. f. Acțiunea de a (se) lecui și rezultatul ei; vindecare, tămăduire, însănătoșire. – V. lecui. Vezi definitia »
SALVGARDÁRE s.f. Acțiunea de a salvgarda; salvare; ocrotire; mântuire. [< salvgarda]. Vezi definitia »
RATÁRE, ratări, s.f. Acțiunea de a (se) rata și rezultatul ei; nereușită. – V. rata. Sursa: DEX '98 Trimisă de LauraGellner, 3 Jul 2004 Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 Greșeală de tipar Ratare ≠ succes Sursa: Antonime Greșeală de tipar ratáre s. f., g.-d. art. ratării; pl. ratări Sursa: Dicționar ortografic Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 Trimisă de LauraGellner, 5 Mar 2007 Greșeală de tipar RATÁRE, ratắri, s.f. ♦ (Joc. sport.) Eșec în încercarea de a realiza din poziții favorabile un punct, un gol etc. pe parcursul meciului, datorită impreciziei tehnice, a stării de oboseală, a dezechilibrării, a grabei, a emoției etc. [Encicl. Ed. Fiz. și a Sport. din Rom. – 2002] Sursa: Neoficial Greșeală de tipar a da o ratare / un țâr expr. (adol.) a apela scurt pe cineva de pe un telefon mobil, fără a-i lăsa timp persoanei respective să răspundă. Vezi definitia »
AUTOÎNCĂRCÁRE, autoîncărcări, s. f. Capacitatea unei mașini, a unui aparat etc. de a se încărca singur. (din pref. auto- + încărcare) Vezi definitia »
HIDROMECANIZÁRE s. f. procedeu de excavare a pământului cu ajutorul hidromonitoarelor. (după fr. hidromécanisation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z