Definita cuvantului explora
EXPLORÁ, explorez, vb. I. Tranz. A cerceta o țară sau o regiune necunoscută sau puțin cunoscută, cu scopul de a face descoperiri sau studii științifice. ♦ A cerceta posibilitățile de exploatare a unui zăcământ. ♦ (Fam.) A cerceta, a căuta în... – Din fr. explorer, lat. explorare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu explora
TERRAMÁRA s. f. 1. locuință lacustră. 2. ridicătură de pământ, loc al unei foste așezări de pământ rămasă din preistorie. (< it. terramara) Vezi definitia »
CONJURÁ, conjúr, vb. I. 1. Tranz. A ruga cu stăruință; a implora. 2. Intranz. (Rar) A conspira, a unelti; a complota. – Din fr. conjurer, lat. conjurare. Vezi definitia »
CASANDRA (KASSANDRA) (în mitologia greacă), fiica lui Priam, regele Troiei, și a Hecubei. Preoteasă a lui Apolo, acesta a înzestrat-o cu darul profeției, osîndînd-o, în același timp, ca spusele sale să nu fie crezute. A prevestit în zadar prăbușirea Troiei. Luată scalvă de Agamemnon, a fost omorîtă, împreună cu acesta, de Clitemnestra. Vezi definitia »
usoara tulburare a functiei mnezice in care subiectul evoca cu ajutorul anturajului anumite elemente care pareau uitate Vezi definitia »
DEFIBRÁ vb. I. tr. A desface, a transforma în fibre (un material). ♦ A transforma lemnele în fibre pentru a obține pasta din care se fabrică hârtia sau plăcile fibrolemnoase. [< fr. défibrer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z