Definita cuvantului somot
sómot s. n. – (Banat, Trans.) Catifea. Germ. Sammet, prin intermediul sb. somot.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu somot
robot acvatic folosit in explorarea oceanului Vezi definitia »
SOFIÓT, -Ă, sofióți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Sofia (capitala Bulgariei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sofiei sau locuitorilor săi, privitor la Sofia sau locuitorii săi. (cf. fr. sofiote) Vezi definitia »
ZLOT, zloți, s. m. ~ ♦ Monedă de aur de valoarea unui galben (3) care a circulat în Europa centrală și răsăriteană între sec. al XV-lea și al XVII-lea. ♦ Monedă de argint de valoare inferioară talerului2, care a circulat în trecut și la noi și care, la începutul sec. al XIX-lea, valora 30 de parale [, aproximativ un leu în 1957]. ~ ♦ Nume dat odinioară în Transilvania florinului (1) austriac; ~. (din pol. złoty. < sl. zlatŭ = aur) [def. DLRLC] Vezi definitia »
déspot (-ți), s. m. – Tiran. – Mr. dispot. Ngr. δεσπότης (sec. XVI), și modern mai ales la formele der., din fr. despote.Der. despotic, adj.; despotie, s. f. (înv., regim al unui despot); despotism, s. n., înv., despotismos (sec. XVIII; cf. Gáldi 169). Vezi definitia »
șápot, -ă, adj. (reg.) palid. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z