Definita cuvantului sostea
sosteá (-éle), s. f. – (Arg.) Izmene, chiloți bărbătești. Țig. sosti.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu sostea
„Majoritatea oamenilor sunt saraci. Majoritatea oamenilor este saraca.” Sunt acceptate ambele variante, intrucat este vorba de persoane; in cazul in care se vorbeste de obiecte si animale, se accepta doar cea de-a doua varianta. Ex: „Majoritatea nasturilor este rosie.” si nu „Majoritatea nasturilor sunt rosii.” Mentionez ca informatiile provin din sursa neoficiala, de un profesor calificat de limba si literatura romana. Vezi definitia »
ÎNCÁILEA adv. v. încaltea. Vezi definitia »
iubirea mea ! Vezi definitia »
PRIVEGHEÁ, priveghez, vb. I. (Pop.) 1. Intranz. A sta sau a face de pază; a păzi. ♦ Tranz. A pândi, a urmări. 2. Tranz. A supraveghea, a îngriji (pe cineva sau ceva); a avea grijă să... 3. Intranz. A sta treaz, a nu dormi. ♦ Tranz. Spec. A sta de veghe noaptea la mort, a sta la priveghi. [Var.: (reg.) privigheá vb. I] – Lat. pervigilare. Vezi definitia »
BURGHELEA, Dan (n. 1943), matematician român. Prof. univ. la București și la Universitatea Columbus (Ohio). Contribuții în topologia varietăților infinit și infinit dimensionale, în teoria omotopiei raționale, în omologie ciclică, în geometria diferențială, operatori eliptici și topologie echivariantă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z