Definita cuvantului springlă
sprínglă (-le), s. f. – Laț (pentru păsări). Germ. Sprenkel (Candrea).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu springlă
CUPIÚRĂ, cupiuri, s. f. Valoare monetară inscrisă pe o bancnotă; bancnota reprezentând acea valoare. [Pron.: cu-piu-ră] – Din fr. coupure. Vezi definitia »
VENTÚZĂ s.f. 1. Organ al anumitor animale care le permite să se fixeze pe diferite corpuri ca să sugă. 2. Păhărel special de sticlă care se aplică pe piele după ce s-a rarefiat aerul din el prin căldură pentru a provoca o mică congestie locală cu efect curativ. 3. Aparat în formă de clopot cu care se scoate aerul care împiedică circulația apei într-o conductă. 4. (Poligr.; la pl.) Mici piese montate pe o bară, care prin depresiune absorb coala de hârtie, iar prin presiune o depun la semnele mașinii de imprimat. [< fr. ventouse]. Vezi definitia »
strădănuiálă, strădănuiéli, s.f. (înv. și reg.) strădanie, caznă, chin, efort, muncă, osteneală, trudă, zbatere. Vezi definitia »
SUPRADOMINÁNTĂ s. f. (muz.) treapta a șasea a modurilor major și minor; acord pe această treaptă; contradominantă. (după it. sopraddominante) Vezi definitia »
GÉSTICĂ s. f. Ansamblu de gesturi folosite de un actor în interpretarea unui rol ori în recitarea sau în lectura unei opere poetice. – Gest + suf. -ică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z