Definita cuvantului electroacustic
ELECTROACÚSTIC, -Ă, electroacustici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a acusticii care studiază transformarea oscilațiilor acustice în oscilații electromagnetice și invers, precum și metodele de măsurare corespunzătoare și aplicațiile tehnice ale acestei transformări. 2. Referitor la electroacustică (1), de electroacustică. [Pr.: -tro-a-] – Din fr. électro-acoustique, germ. Elektroakustik.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electroacustic
ALEGÓRIC, -Ă, alegorici, -e, adj. Caracteristic alegoriei; exprimat în pilde. ◊ Car alegoric = vehicul amenajat cu o platformă, pe care se reprezintă o scenă simbolică și cu care se defilează în anumite zile de sărbătoare. – Fr. allégorique (lat. lit. allegoricus). Vezi definitia »
ILÓGIC, -Ă adj. lipsit de logică; absurd. (< fr. illogique) Vezi definitia »
ANDRIĆ [ándrici], Ivo (1892-1975), scriitor și diplomat iugoslav. Povestiri și nuvele („Curtea blestemată”). Romane de analiză bazată pe o riguroasă documentație istorică, avînd ca fundal lumea pitorească a Bosniei („E un pod pe Drina”, „Cronica din Travnik”). Premiul Nobel (1961). Vezi definitia »
EUSTÁTIC, -Ă adj. Referitor la eustatism. [Pron. e-us-. / < fr. eustatique]. Vezi definitia »
OCTÁNIC, -Ă adj. cifră ~ă = număr care indică rezistența la explozie a unui combustibil lichid. (< fr. octanique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z