Definita cuvantului electrofiltru
ELECTROFÍLTRU, electrofiltre, s. n. Filtru electric. – Din fr. électrofiltre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electrofiltru
LINIOMÉTRU s. n. riglă de metal gradată potrivit corpurilor tipografice, servind pentru numărarea liniilor; lignometru (1). (după fr. lignomètre) Vezi definitia »
PEDOMÉTRU, pedometre, s. n. Aparat care înregistrează automat numărul de pași efectuat de un pieton (și viteza de deplasare). – Din fr. pédomètre. Vezi definitia »
STRATAMÉTRU s. n. instrument în sondaje miniere pentru măsurarea înclinației straturilor geologice. (< fr. stratomètre) Vezi definitia »
TORSIOMÉTRU s. n. 1. instrument pentru măsurarea deformației la torsiune a diferitelor metale. 2. aparat pentru determinarea rezistenței hârtiei la torsiune. 3. instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime a unui fir textil. (< fr. torsiomètre) Vezi definitia »
HIDROMÉTRU, hidrometre, s. n. 1. Aparat pentru măsurarea densității și a vitezei de curgere a lichidelor. 2. Manometru metalic cu scara gradată în unități de coloană de apă, cu care se măsoară nivelul unui curs de apă. – Din fr. hydromètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z