Definita cuvantului emplastru
EMPLÁSTRU, emplastre, s. n. Preparat farmaceutic solid, plastic, care are în compoziția sa săruri de plumb, rășini, cauciuc, medicamente și care se aplică pe piele pentru izolarea rănilor sau fixarea pansamentelor; plasture. – Din lat. emplastrum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu emplastru
RUGOZIMÉTRU s.n. Aparat pentru măsurarea rugozității. [< fr. rugosimètre]. Vezi definitia »
OLFACTOMÉTRU s.n. Aparat pentru aprecierea acuității olfactive. [< fr. olfactomètre, cf. lat. olfactus – miros, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
VENTURIMÉTRU, venturimetre, s. f. Instrument care măsoară debitul unui curent de fluid într-o conductă de apă. – Din it. venturimetro. Vezi definitia »
MÉTRU2 s.m. 1. Picior de vers ritmic în versificația greco-latină, determinat de un grup de silabe lungi și scurte. ♦ Numărul de silabe și cezura necesară pentru a forma un gen de vers în versificația modernă. 2. (Muz.) Ordinea succesiunii unităților de timp, determinată de accente tari sau slabe; sistemul de organizare a ritmului; ritm, cadență. [Pl. -ri. / < fr. mètre, cf. lat. metrum, gr. metron]. Vezi definitia »
DECIMÉTRU s.m. Unitate subdivizionară de măsură pentru lungimi, reprezentând a zecea parte dintr-un metru. ◊ Dublu-decimetru = instrument de desen în forma unei rigle, cu lungimea de 20 cm. // s.n. Riglă gradată, lungă de un decimetru. [Pl. (s.m.) -ri, (s.n.) -re. / cf. fr. décimètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z