Definita cuvantului endocrin
ENDOCRÍN, -Ă, endocrini, -e, adj. 1. (În sintagma) Glandă endocrină = glandă care își varsă direct în sânge secrețiile ce conțin hormoni; glandă cu secreție internă. 2. Care aparține glandelor endocrine, privitor la glandele endocrine. – Din fr. endocrine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu endocrin
(din greaca veche: philein si sophia, dragoste de în elepciune)modalitate de gândire si investigare, formată dintr-un ansamblu de no iuni si idei, care tinde să cunoască si să în eleagă sensul existen ei sub aspectele sale cele mai generale, o concep ie generală despre lume si via ă. Vezi definitia »
LICORÍN s. m. v. licurin. Vezi definitia »
Prin secularism se înțelege un Weltanschauung rezultat din secularizare (proces de separare dintre instituțiile religioase și puterea lumească), care se rezumă la imanența societății și renunță la chestiuni care merg dincolo de aceasta. Vezi definitia »
IÉFTIN, -Ă, ieftini, -e, adj. 1. (Adesea adverbial) Care are un preț (relativ) mic, care nu costă scump; convenabil. ◊ Expr. (Adverbial) A scăpa ieftin = a scăpa dintr-o situație dificilă fără urmări serioase sau neplăceri (prea mari). 2. Fig. Lipsit de originalitate; comun, banal; trivial. Glumă ieftină. [Var.: iéften, -ă adj.] – Din ngr. efthinós. Vezi definitia »
perplín s.n. (reg.) canal plin cu apă la stăvilarul unui râu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z