Definita cuvantului trahana
trahaná (-ále), s. f. – Frecăței, tăiței de supă din aluat nedospit. – Var. tarhana. Mr. tărhana, megl. trană. Tc. (per.) terhane, tarhane (Șeineanu, II, 365), cf. ngr. τραχανᾶς, bg. tarhaná, sb. trganci.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu trahana
SELECȚIONÁ, selecționéz, vb. I. 1. Tranz. A face o selecție, a alege, a tria după un anumit criteriu; a selecta; p. ext. a ameliora speciile animale și vegetale prin alegerea, în vederea reproducției, a indivizilor care întrunesc cele mai multe calități. 2. Refl. A se supune procesului de selecție naturală. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. sélectionner. Vezi definitia »
DESCONGESTIONÁ vb. I. tr. A elibera (un organ) de un aflux de sânge; a înlătura o congestie. ♦ (Fig.) A înlătura aglomerația populației dintr-un oraș, de pe o arteră de circulație etc. [Pron. -ti-o-, var. decongestiona vb. I. / cf. fr. décongestionner]. Vezi definitia »
VATICINÁ vb. I. tr. A prezice, a profetiza. [P.i. -nez. / cf. it. vaticinare, fr. vaticiner, lat. vaticinari]. Vezi definitia »
ANNÓNA s. f. 1. (în Roma antică, în perioada imperiului) obligație a populației de a aproviziona orașele și armata. 2. (în Imperiul Bizantin) tain al soldaților. (< lat. annona) Vezi definitia »
Persoana fizica sau juridica care inchiriaza pe baza de contract de la o firma specializata in operatiuni de leasing bunuri materiale.Acestea la expirarea contractului pot fi returnate proprietarului sau cumparate. Engl. Lesse, franc.preneur de leasing, germ. Leasingnehmer. Lexicon de termeni turistici,Buc.,2002, Colectiv de autori Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z