Definita cuvantului transparent
transparént (-tă), adj.1. Străveziu. – 2. (S. n.) Foaie liniată care se așază dedesubtul hîrtiei de scris. – 3. (S. n.) Stor. – Var. 3 transperant. Fr. transparent. Var. nu este clară. După Tiktin, se datorează unei confuzii cu transpirant. Pare mai degrabă un hiperurbanism care pornește de la pronunțarea fr. cu ãrom. *transparant și redă greșit un e.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu transparent
DEPLASTIFIÁNT, deplastifianți, s. m. Material care, adăugat unei materii prime plastice, îi micșorează plasticitatea; deplastificator. [Pr.: -fi-ant] – Din fr. déplastifiant. Vezi definitia »
BEAUMONT [bəumənt], oraș în S.U.A. (Texas), port la G. Mexic (55,7 mil. t trafic, 1990). Împreună cu Port Arthur și Orange formează o aglomerație urbană de 363,9 mii loc. (1988). Nod de comunicații. Constr. navale. Cel mai mare centru de rafinare a petrolului din S.U.A. Ind. chimică, cauciuc sintetic, hîrtie, alim. Universitate. Vezi definitia »
VOTÁNT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care votează. [< fr. votant]. Vezi definitia »
INTRANSIGÉNT, -Ă, intransigenți, -te, adj. Care nu se abate de la o anumită linie adoptată, care nu acceptă concilieri sau compromisuri; incoruptibil. V. neînduplecat. – Din fr. intransigeant. Vezi definitia »
APETISÁNT, -Ă adj. Care trezește apetitul; îmbietor, atrăgător, ispititor. [< fr. appétissant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z