Definita cuvantului eretism
ERETÍSM s. n. 1. (Med.; în sintagma) Eretism cardiac = stare de hiperexcitabilitate cardiacă, întâlnită mai ales la tineri, care se manifestă prin puls rapid și neregulat. 2. Fig. Exaltare, pasiune puternică. – Din fr. éréthisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu eretism
TOMÍSM s.n. Doctrină teologică și filozofică profesată de teologul italian Toma d'Aquino, în sec. XIII, care a susținut „armonia” dintre știință, întemeiată pe rațiune și religie, întemeiată pe credință, afirmând că știința și filozofia trebuie să slujească religiei. [< fr. thomisme, cf. Toma d'Aquino – teolog și filozof italian medieval]. Vezi definitia »
DILETANTÍSM s. n. Faptul de a se ocupa ca diletant de o ramură a artei, a științei sau a tehnicii. ♦ (Peior.) Lipsă de pregătire temeinică, de seriozitate sau de însușiri necesare, dovedite de cineva în propriul domeniu de activitate. – Din fr. dilettantisme. Vezi definitia »
TAYLORÍSM s.n. v. tailorism. Vezi definitia »
CAMELEONÍSM s. n. 1. Proprietate a unor reptile de a-și schimba culoarea pielii după culoarea mediului înconjurător. 2. Fig. Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. [Pr.: -le-o-] – Cameleon + suf. -ism. Vezi definitia »
POLEMÍSM s. n. Caracter polemic. – Polemică + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z