Definita cuvantului virgulă
vírgulă (-le), s. f. – Unul din semnele de punctuație. Lat. virgula (sec. XIX).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu virgulă
VÓDĂ s. m. Titlu dat domnilor țărilor românești, adăugat de obicei după numele lor; domnitor; p. ext. principe, rege; persoană care avea acest titlu. ♦ Expr. A nu-i păsa nici de vodă = a nu se teme, a nu-i păsa de nimeni. A mânca (din) pita lui vodă = a fi slujbaș la stat. – Din sl. [voje]voda. Vezi definitia »
LÍSTĂ, liste, s. f. Foaie, document, act (scris de mână sau tipărit) care conține o enumerare de persoane, ființe, obiecte, date etc.; înșirare, într-o anumită ordine, a unor nume de persoane sau de obiecte, a unor date etc. ◊ Listă de bucate sau (rar) de mâncare = foaie pe care sunt înscrise mâncărurile și băuturile care se servesc într-un local de consum. ♦ Listă civilă = sumă pe care o poate cheltui anual din fondurile statului o familie monarhică sau șeful statului pentru nevoile personale. ♦ Fig. Enumerare orală. – Din fr. liste. Vezi definitia »
OÁGĂ, oage, s. f. (Reg.) Vâlcea. – V. hoagă. Vezi definitia »
HOLOMETÁBOLĂ, holometabole, adj.f. (Despre insecte) Care are metamorfoză completă, trecând prin stadiile de larvă, nimfă și adult. – Din fr. holométabole. Vezi definitia »
ÓVĂ s.f. (Arhit.) Motiv decorativ alcătuit dintr-o proeminență în formă de ou. [< fr. ove]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z