Definita cuvantului ghetou
ghetou, ghetouri s. n. (pub.) zonă marginală, săracă și mizeră a unui oraș.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu ghetou
LASÓU, lasouri, s. n. Curea sau frânghie lungă, terminată la un capăt cu un laț, folosită în America pentru prinderea animalelor sălbatice. – Din fr. lasso. Vezi definitia »
MACRÓU s.n. Pește de mare cu spatele albastru-verzui cu dungi negre. ♦ Conservă proaspătă din carnea acestui pește. [< fr. maquereau]. Vezi definitia »
PANÓU s.n. 1. Planșă, tablă de lemn, de carton etc. fixată pe un perete sau pe suporturi și folosită pentru afișaj etc. ◊ Panou de comandă = placă de marmură, de bachelită etc. pe care sunt centralizate dispozitivele de comandă ale unei mașini, ale unei uzine etc.; panou de onoare = panou cu fotografii și informații despre evidențiații unei întreprinderi, instituții etc. 2. Porțiune a unui perete sau a unui tavan despărțită de rest prin elemente de sculptură, de stucatură sau de pictură; (p. ext.) tablou sau țesătură artificială fixată ca decorație pe un perete despărțitor. 3. Tablă mare în fața căreia este fixat coșul de baschet. ♦ Panou de tragere = țintă în formă de panou (1), folosită pentru trageri. 4. Element de construcție plin sau alcătuit din bare, folosit la căptușirea unui zid, la acoperirea unei deschideri etc. ♦ Panou de exploatare = porțiune dintr-un câmp de exploatare cuprinsă între două galerii. [< fr. panneau]. Vezi definitia »
ternóu s.n. (înv.) un fel de cașmir basma. Vezi definitia »
CARGÓU, cargouri, s. n. Cargobot. – Din fr. cargo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z