Definita cuvantului adunăriadhoc
ADUNĂRI AD-HOC, organe cu caracter consultativ în Moldova și în Țara Românească, alcătuite din reprezentanți aleși ai tuturor claselor și categoriilor sociale convocate la Iași și București la 22 sept. / 4 oct., respectiv 30 sept. / 12 oct. 1857. Au hotărît: autonomia și neutralitatea celor două Principate, unirea lor într-un singur stat cu numele de România, numirea ca domn a unui prinț străin dintr-o familie domnitoare din Europa, guvern reprezentativ și constituțional, garantarea colectivă a celor șapte puteri. Numite și Divanuri ad-hoc.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu adunăriadhoc
năpârstoc, năpârstoci s. m. 1. copil mic. 2. (peior.) bărbat mic de statură. Vezi definitia »
SMOC, smocuri, s. n. 1. Mănunchi de păr sau de pene pe care îl au unele animale pe urechi, pe cap, la coadă etc. 2. Cantitate de fire (de păr, de lână, de iarbă etc.) care se poate prinde sau smulge deodată cu mâna sau (de către animale) cu gura. – Cf. scr. smotak. Vezi definitia »
Loc strategic/tactic pentru caini, in special in incinta unui oras; deal verde. De unde acestia au o vedere clara si nesilita a locurilor dimprejur. In general masculul Alpha va sta pe locul cel mai de sus al cândului. Ex: Am fost atacat de o ceata de caini in timp ce treceam un când. O haita de caini au securizat un cand. Vezi definitia »
MENINGOCÓC s. m. microb patogen al meningitei cerebrospinale. (< fr. méningocoque) Vezi definitia »
ISPISÓC, ispisoace, s. n. (Înv.) Hrisov, document vechi. – Din rus. spisok. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z