Definita cuvantului agighiol
AGIGHIOL 1. Liman fluvio-maritim între brațul Sf. Gheorghe și L. Razim; 280 ha. 2. Sat în com. Valea Nucarilor, jud. Tulcea. Aici a fost descoperit un mormînt tumular de la sfîrșitul sec. 5 î. Hr. – prima jumătate a sec. 4 î. Hr. Atribuit unei căpetenii gete, conține un inventar foarte bogat în obiecte de argint, vase grecești și obiecte de podoabe feminine.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu agighiol
MASTISÓL s. n. Soluție adezivă specială care se întărește în contact cu aerul și care este folosită la lipit mai ales în medicină. – Cf. germ. Mastix. Vezi definitia »
LIMÍCOL, -Ă I. adj. (despre organisme) care trăiește în mlaștini. II. s. f. pl. subordin de păsări cu picioare nepalmate, care trăiesc în locuri mlăștinoase. (< fr. limicole/s/) Vezi definitia »
MOL1 s. m. moleculă-gram (< fr. mole, germ. Mol) Vezi definitia »
PERGELISÓL s.n. Permafrost. (cf. fr. pergélisol, împrum. din engl. pergelisol, compus din silabele per- din engl. permanent, gel- din lat. gelare (= a îngheța), cu vocala de legătură -i- și sol- din lat. solum (= sol), propus în 1946 de către americanul K. Bryan ca înlocuitor al lui permafrost (din perma- de la permanent și engl. frost (= gheață; înghețat), propus pentru întâia oară în 1943 de către S. W. Muller) [et. și TLF] Vezi definitia »
IMPREGNÓL s. n. Substanță de culoare albă, obținută din parafină, care se întrebuințează la impregnarea materialelor textile. – Impregna + suf. -ol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z