Definita cuvantului alessandrescu
ALESSANDRESCU, Alfred (1893-1959, n. București), compozitor, dirijor, pianist și muzicolog român, Compoziții pentru orchestră (schița „Amurg de toamnă”, poemele simfonice „Didona”, „Acteon”), de cameră și vocale, străbătute de lirism delicat, într-o factură impresionantă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alessandrescu
ACU-1 Element prim de compunere savantă cu sensul de „ac”. [< lat. acus]. Vezi definitia »
cu ruptul (spre diferenta de: „cu ziua”) = o lucrare tocmita pentru intregul ei, fara limita de timp (este conditionata de lipsa asigurarii hranei de catre angajator: daca este „cu ruptul” muncitorii vor dori sa termine mai repede)-definitie olteneasca Vezi definitia »
BUESCU, Vasile (1846-1882, n. București), inventator român. Preocupări în domeniul armamentului de foc. A inventat un revolver (revolverul B.), adoptat în armata română din 1876, și o pușcă (pușca B.). Vezi definitia »
machescu s. invar. v. macheală. Vezi definitia »
BĂLESCU, Radu Constantin (n. 1932, București), chimist român. Stabilit în Belgia. Prof. univ. la Bruxelles. Contribuții la dezvoltarea termodinamicii și mecanicii statice. Cercetări fundamentale privind formularea și studiul ecuațiilor cinetice pentru plasme instabile, departe de echilibru. M. de onoare al Acad. (1990). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z