Definita cuvantului allosaurus
ALLOSÁURUS ({i}; {s} gr. allos „alt” + saura „șopîrlă”) s. m. Reptilă terestră carnivoră, de talie foarte mare, care a trăit în Cretacic.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu allosaurus
RÉBUS, rebusuri, s. n. Joc în care un cuvânt sau o frază sunt reprezentate printr-o combinație de figuri, litere sau semne pe baza cărora urmează să găsești cuvântul sau fraza dată. ♦ Fig. Enigmă, șaradă. – Din fr. rébus, germ. Rebus. Vezi definitia »
BÁMBUS, bambuși, s. m. Nume generic pentru plantele exotice arborescente cu tulpină lemnoasă, prevăzută cu noduri și goală pe dinăuntru (Bambusa).P. restr. Tulpina acestor plante utilizată ca lemn de construcție, vargă de pescuit etc. – Din germ. Bambus, fr. bambou. Vezi definitia »
REZÚS s. m. maimuță mică din India, înrudită cu macacul, cu blana brun-verzuie și cu fața de un roz pal. (< fr. rhésus) Vezi definitia »
HIBÍSCUS s. m. plantă ierboasă, arbustivă și arborescentă, originară din India și China, cu flori mari, viu colorate. (< fr., engl., lat. hibiscus) Vezi definitia »
CRIPTORÉBUS s. n. problemă enigmistică dificilă imagistic, în cadrul unui desen unitar, cu un titlu și o cheie, la care imaginile trebuie interpretate potrivit procedeului complex folosit în criptografie și rebus. (< fr. cryptorébus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z