Definita cuvantului alsacia
ALSACIA (ALSACE), provincie istorică în NE Franței, cuprinsă între M-ții Vosgi și Rin. Oraș pr.: Strasbourg. Expl. de săruri de potasiu (Mulhouse). Cereale, tutun, cartofi; viticultură, avicultură.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alsacia
împăiá, pers. 3 sg. împăiază, vb. I refl. (reg.; despre oi) primăvara oile se împăiază = le cresc sub firele vechi de lână alte fire noi (pai); a năpârli. Vezi definitia »
DESFOIÁ, desfói, vb. I. 1. Tranz. A desprinde, a smulge petalele unei flori. 2. Refl. (Despre flori sau boboci) A înflori, a se deschide. – Des1- + [în]foia. Vezi definitia »
A ÎNJUNGHIA a adânci, a ara, a beli, a chetorși, a cresta, a da buzunări la burți, a da cep, a-i face (cuiva) o butonieră, a găuri, a împăna, a lovi la abataj, a lua din gleznă, a lua grupa sanguină, a lua la briptă, a șănțui, a șindi, a șmenui. Vezi definitia »
Etymologia cuvantului munca. Spunetsi ca vine dela Sl. Monka. Din care limba? In adevar adevarata forma originala este (MK): Myka, M'ka , Maka(Macedonian). Limba Macedoniana a fost limba originala literara Slava. Aceasta inseamna chinuire, suferintsa, etc. Forma Romina Munca este transformarea unor vocale la tare nasale cum e Grinda(greda Macedonian), dar in Kastoria Kostur regiune se vorbeshte cu tare nasale de pilda:„Beam”(grenda, shi greda) pieptul Gr'ndi(pl), A judeca S'ndi, de unde a venit „sonda”, sondare. La fel este shi limba Polonesa intrebuintseaza Hard Nazals(tv'rdi nosovki) Aceasta contributsie vine dela Manole Macedonianul. Sanatate shi noroc. Vezi definitia »
TÍBIA s. f. 1. os lung și gros, între genunchi și gleznă, care împreună cu peroneul formează scheletul gambei. 2. articol (5) al piciorului la insecte, între femur și tars; al cincilea segment al membrelor păianjenilor. (< fr., lat. tibia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z